Wellness bij Hotel Greenside

De wellness in hotel Greenside is een aanwinst voor liefhebbers die gesteld zijn op hun privacy en die grote hordes saunagangers liever mijden. Alle sauna’s doen denken aan typisch Texelse plekken en producten: de Boet, de schuren in het landschap waar traditiegetrouw de schapen schuilen en de taaie, ijzersterke, maar fruitige Duindoorn en het Texelse bos De Dennen.

Informatie

Openingstijden

Dagelijks van 10.30 tot 22.30 uur

Op zaterdagen tussen 14:00 en 19:00 uur is de wellnessruimte van hotel Greenside gereserveerd voor onze hotelgasten..

KOSTEN

Toegang tot de wellness is € 10,00 p.p. Voor hotelgasten is het gratis

BADJASSEN

Te huur à € 7,50
Aanwezig in Superior Kamers & Suites

SLIPPERS

Te koop voor € 2,50 per paar
Aanwezig in Superior Kamers & Suites

HANDDOEKEN

Handdoeken en milde Rituals-reinigingsproducten zijn voorhanden

De boetsauna

 • Een finse sauna met Texelse hooibloemengeur
 • Temperatuur: 80-85 graden
 • Luchtvochtigheid: 10%

De Finse sauna is een sauna zoals de sauna oorspronkelijk is bedoeld: het vochtige, hete stoom dat zich langzaam door de houten ruimte verspreidt is heilzaam, ontspannend en geeft zelfs de weerstand een flinke boost.

Dennensauna

 • Een infrarood sauna met dennengeur
 • Temperatuur: 40-45 graden

Anders dan de klassieke ‘Finse’ sauna is de werking van een infrarood-sauna gebaseerd op de (onzichtbare) infrarood stralingswarmte. De warmte bereikt de huid zonder dat er warme en extreem vochtige lucht aan te pas komt.

Duindoornsauna

 • Stoombad met duindoorngeur
 • Temperatuur: 40-45 graden
 • Luchtvochtigheid 100%

Terwijl u de omgeving langzaam ziet verdwijnen achter de vochtige, warme stoomdampen, voelt u uw huid reageren. In de meest positieve zin van het woord. Adem rustig in en uit en ervaar de heilzame werking van het zachte stoom tot in het diepst van uw longen en poriën.

Belevenisdouche

 • Van aangenaam warm tot ijskoud en van prikkelende stortdouche tot regenachtige sensatie
 • Temperatuur: 10-45 graden

Onze grote inloopdouche met stortdouche, regendouche en brede waterstraal die aanvoelt als een verkwikkende waterval, is het pareltje van de wellnessruimte in hotel Greenside. Voor de liefhebbers die hun door sauna en stoombad verwarmde lichaam durven blootstellen aan een ijs- en ijskoude sensatie, hangt de stortemmer met ijskoud water klaar.

Hydrojet

 • Een watermassagebed dat uw spieren masseert met water, zonder dat u nat wordt.

Na een enerverende dag op Texel is niets heerlijker dan een massage. Hotel Greenside beschikt over een privéruimte met een Hydrojet. Sluit de deur en geniet van een heerlijke massage met subtiel prikkelende waterstralen.

€ 7,50 per keer

Luxe ‘breeze’ solarium

 • Een superdeluxe zonnebank, met frisse geursensatie
 • Frisse geursensatie en waterverneveling
 • Mp3-speler

Onder de zonnebank gaan in hotel Greenside is een belevenis op zich. Dankzij de mp3-speler kunnen zonaanbidders tijdens het zonnen genieten van eigen muziek. Behoefte aan verkoeling tijdens het zonnebanken? Dan kunt u na één druk op de knop regelen dat een aangename watervernevelaar uw lichaam subtiel afkoelt, zonder dat het té koud wordt.

€ 7,50 per keer

Schoonheidsbehandeling en massage

 • De kroon op een wellness-sessie, dankzij Miranda Cosmetique in De Koog

Achter de bedrijfsnaam Miranda cosmetique treft u een ervaren schoonheidsdeskundige, die werkt met de beste en milde producten. Na een heerlijke wellnessbelevenis in hotel Greenside aan de rand van De Koog, is het mogelijk om -na een verkwikkende wandeling van nog geen twee minuten – te genieten van een gezichtsbehandeling en, als u wilt, een lichaamsmassage.

Nu 10% korting op de kamerprijs bij uw verblijf in februari en maart 2019.
Alleen beschikbaar via onze website. Boek snel via onderstaande link en ontvang deze korting!

Greenside Hotel Texel