MENUKAART

Menu Proef en Ervaar de Zomer

Makreel
Op lage temperatuur gegaarde makreelfilet, rettich, zoet-zure
komkommer, zorri cress en vinaigrette van radijs

 of

Rund
Steak tartaar, gebrande meloesuitjes, mayonaise op basis van
gember, koriander, gedroogde paprika, knoflook en kokos

****

Schol
Scholfilet uit de Noordzee, crème van bataat aardappel en
beurre blanc op basis van snijbonen 

en / of

Eend
Gebakken eendenborst, bitterbal van eend, soja beurre blanc
en crème van gekarameliseerde peterseliewortel

****

Texelse en “overkantse” kazen
Geserveerd vanaf de kaastrolley met appelstroop en honing uit “De Nederlanden”

en / of

Aardbei
Mousse van aardbeien van De Reuzenaardbei, verveine merengue,
aardbeitjes en yoghurt verveine ijs op basis van zuivel van “De Novalishoeve”

en / of

Koffie of theeservies
met diverse zoete lekkernijen

drie gangen 37,00 (Wijnarrangement 22,00)
Makreel of Rund/ Scholfilet of Eend / Kaas of Aardbei

vier gangen 47,00(Wijnarrangement 29,00)
Makreel of Rund / Scholfilet / Eend / Kaas of Aardbei of Koffie

zes gangen 57,00(Wijnarrangement 36,00)
Makreel of Rund / Scholfilet / Eend / Kaas / Aardbei / Koffie

Voorgerechten

Lam
Gerookte Texelse lamsham met avocadocrème, papier van waterkers
en gegrilde little gem

Rund
Steak tartaar, gebrande meloesuitjes, mayonaise op basis van
gember, koriander, gedroogde paprika, knoflook en kokos

Makreel
Op lage temperatuur gegaarde makreelfilet, rettich, zoet-zure
komkommer, zorri cress en vinaigrette van radijs

Garnalen
Waddengarnalen gepeld in Lauwersoog, met groene appel,
cocktailsaus op basis van likeur “Geluk” van Wijnhuis Texel
en in algentempura gebakken spiering

Coquille
Coquilles St Jacques met een mousseline van doperwt en
affilla cress en geraspte gerookte amandel

Artisjok
Gekonfijte artisjokken, diverse tomaatjes uit Osdorp, tomatenpoeder,
geroosterde groene tarwe en zonnebloempitten

Tussen- en Hoofdgerechten

“Vangst van de dag”
Wisselende vis naar het aanbod van de Texelse vloot

Schol
Scholfilet uit de Noordzee, crème van bataat aardappel en beurre
blanc op basis van snijbonen                        

Zalmforel
Lauwwarm in dashi gepocheerde zalmforel van ’t Smallert in Emst,
rendang van zeesla en een saus van groenwier

Lam
Op lage temperatuur gegaarde procureur en gebakken rugfilet van
op Texel geweid lam met krachtige lamsjus      

Eend
Gebakken eendenborst, bitterbal van eend, soja beurre blanc en
crème van gekarameliseerde peterseliewortel

Rund
Rosé, in rozemarijn en peper gemarineerde gebakken runderbavette,
tuinboontjes en kalfsjus

Zeewier
Kelp noodles, edamame boontjes, venkel, munt, crumble van wasabi,
algen en geroosterde ui

Biet & knol
Tarte tatin van regenboogwortels, rode ui en rode- en choggiabiet
met Lazulli blauwflora kaas uit Oudwijker

Nagerechten

Kaas
Assortiment van Texelse en “overkantse” kazen van de kaastrolley
met appelstroop en honing uit “De Slufter”

Aardbei
Mousse van aardbeien van De Reuzenaardbei, verveine merengue,
aardbeitjes en yoghurt verveine ijs op basis van zuivel van “De Novalishoeve”

Chocolade
Chocoladeijs van pure chocolade, mousse van abrikozen en witte
chocolade, crème Suisse, boerenmeisjes en spongecake van basilicum

Mango
Pannacotta gemaakt van mango, gemberroomijs op basis van zuivel van
“De Novalishoeve” kokospuree en geraspte kaffir limoen

Keuken geopend:
Ma-zo 18:00-21:00 uur

Reserverings
aanvraag

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.




Uw aanvraag is pas definitief indien u van ons een bevestiging ontvangt. Tot 24 uur van te voren is online aanvraag mogelijk. Aanvragen binnen 24 uur alleen telefonisch 0222-327222

Nu 10% korting op de kamerprijs bij uw verblijf in februari en maart 2019.
Alleen beschikbaar via onze website. Boek snel via onderstaande link en ontvang deze korting!

Greenside Hotel Texel