MENUKAART

Menu Proef en Ervaar het Voorjaar

Forel
Kort gegrilde forel van ’t Smallert, foreleitjes, gebrande prei
mayonaise, lamsoren en gel van paprika’s van de fam Barendse 

of

Lam
Gerookte Texelse lamsham met avocadocrème, chipje van rode ui,
gegrilde little gem en waterkers

****

Corvinafilet
Gebakken corvinafilet, zalf van geroosterde bloemkool uit Andijk,
hierbij beurre blanc van daslook

en / of

Asperge
Geserveerd à la flamande: scharrelei, roomboter, gekonfijte aardappel
 en ham van het Gaasterland kruidenvarken
(Texelse asperges van Bert Keijser afhankelijk van de natuur)

****

Texelse en “overkantse” kazen
Geserveerd vanaf de kaastrolley met appelstroop en honing uit “De Nederlanden”

en / of

Rabarber
Langzaam in dragon en sinaasappel gegaarde rabarber, gekonfijte
kumquats, merengue van sinaasappel en roomijs van vlierbloesem
op basis van zuivel van “De Novalishoeve”

en / of

Koffie of theeservies
met diverse zoete lekkernijen

drie gangen 37,00 (Wijnarrangement 22,50)
Forel of Lam/ Corvinafilet of Asperges / Kaas of Rabarber

vier gangen 47,00 (Wijnarrangement 29,50)
Forel of Lam / Corvinafilet / Asperges / Kaas of Rabarber of Koffie

zes gangen 57,00 (Wijnarrangement 37,50)

Voorgerechten

Lam
Gerookte Texelse lamsham met avocadocrème, chipje van rode ui,
gegrilde little gem en waterkers.

Kalf
In de röner gegaarde kalfstong, krokante bloedworst, asperge
en piccalilly mayonaise.

Forel
Kort gegrilde forel van ’t Smallert, forel eitjes, gebrande prei
mayonaise, lamsoren en gel van paprika’s van de fam Barendse

Garnalen
Garnalen gevangen door de TX27, met groene appel,
cocktailsaus op basis van likeur “Geluk” van Wijnhuis Texel
en in algentempura gebakken spiering

Coquille
Coquilles St Jacques met een mousseline van bospeentjes en
beurre blanc van maggiplant

Asperge
Pannacotta van asperge, schuim van kervel, papier van peterselie
en in groentebouillon gekookte zwarte quinoa

Tussen- en Hoofdgerechten

“Vangst van de dag”
Wisselende vis naar het aanbod van de Texelse vloot

Heilbot
Heilbotfilet uit de Noordzee, crème van doperwten,
Hollandse scheermessenen saus van Texelse wei

Corvina
Gebakken corvinafilet, zalf van geroosterde bloemkool uit Andijk,
hierbij beurre blanc van daslook

Lam
Op lage temperatuur gegaarde procureur en gebakken rugfilet
van op Texel geweid lam met krachtige lamsjus

Rund
Rosé, in rozemarijn en peper gemarineerde gebakken runderbavette,
crème van gekarameliseerde peterseliewortel en kalfsjus

Asperge
Geserveerd à la flamande: scharrelei, roomboter, gekonfijte aardappel
en ham van het Gaasterland kruidenvarken
(Texelse asperges van Bert Keijser afhankelijk van de natuur)

Biet & knol
Tarte tatin van regenboogwortels, rode ui, rode- en choggiabiet
met Lazulli blauwflora kaas uit Oudwijker

Zeewier
Kelp noodles, shitakes van Maarten Dijker, wilde spinazie, saus van
kombu, crumble van algen, wasabi, sesam en krokante ui

Nagerechten

Kaas
Assortiment van Texelse en “overkantse” kazen
van de kaastrolley met appelstroop en honing uit “De Slufter”

Rabarber
Langzaam in dragon en sinaasappel gegaarde rabarber, gekonfijte
kumquats, meringue van sinaasappel en roomijs van vlierbloesem
op basis van zuivel van “De Novalishoeve”

Kokos
Kokos pannacotta, krokante yoghurt, witte chocolade crumble,
sorbetijs van lychee, hierover geraspte kaffirlime

Chocolade
Chocolademousse van 54,5% pure chocolade met een kern van
ganache en roze peper, omhuld met pure Tanzaniaanse chocolade
hierbij mascarpone ijs en frambozenkaviaar

Keuken geopend:
Ma-zo 18:00-21:00 uur

Reserverings
aanvraag




Uw aanvraag is pas definitief indien u van ons een bevestiging ontvangt. Tot 24 uur van te voren is online aanvraag mogelijk. Aanvragen binnen 24 uur alleen telefonisch 0222-327222

Nu 10% korting op de kamerprijs bij uw verblijf in februari en maart 2019.
Alleen beschikbaar via onze website. Boek snel via onderstaande link en ontvang deze korting!

Greenside Hotel Texel