MENUKAART

Menu Proef en Ervaar de Herfst

Kabeljauw
Dungesneden in rode biet gegaarde kabeljauwfilet, in zijn eigen vocht
gegaarde octopus, yoghurt-rode bieten dressing en krokante furikake 

of

Eend
Op lage temperatuur gegaarde lauwwarme boerderij eend, compôte
van sjalot en crème van gepofte knolselderij

****

Zwarte Koolvis
In roomboter gebakken zwarte koolvisfilet uit de Noordzee,
pompoen crème en een saus van gerookte paling

en/of

Hert
Rendang van gestoofde Veluwse hertensukade, gegrilde pompoen
en schuim van kokos, limoenblad en gember

****

Texelse en “overkantse” kazen
Geserveerd vanaf de kaastrolley met appelstroop en honing
uit “De Nederlanden”

en/of

Peer
Mousse van cava en peer, conferencepeer-citroen ijs op basis van
zuivel van zorgboerderij “de Novalishoeve” en gel van
Morgentau thee en sinaasappel

 en/of

Koffie of theeservies
met diverse zoete lekkernijen

drie gangen 37,00 (Wijnarrangement 22,00)
Kabeljauw of Eend / Zwarte Koolvis of Hert / Kaas of Peer

vier gangen 47,00(Wijnarrangement 29,00)
Kabeljauw of Eend / Zwarte Koolvis / Hert / Kaas of Peer of Koffie

zes gangen 57,00(Wijnarrangement 36,00)
Kabeljauw of Eend / Zwarte Koolvis / Hert / Kaas / Peer / Koffie

Voorgerechten

Rund
Gerookte Texelse runderlende, piccalilly met geschaafde bloemkool,
witlof en kroepoek van prei

Eend
Op lage temperatuur gegaarde lauwwarme boerderij eend, compôte van
sjalot en crème van gepofte knolselderij

Kabeljauw
Dungesneden in rode biet gegaarde kabeljauwfilet, in zijn eigen vocht
gegaarde octopus, yoghurt-rode bieten dressing en krokante furikake

Garnalen
Waddengarnalen gepeld in Lauwersoog, met groene appel, cocktailsaus
op basis van likeur “Geluk” van Wijnhuis Texel en in algentempura
gebakken spiering

Coquille
Coquilles St Jacques met een mousseline van bospeen, dressing
van sambai azijn en een krokantje van mais

Vijgen
In Texelse honing gemarineerde vijgen, groene linzen, geitenkaas
van “De Bokkensprong” en een vijgen-pompoenpit merengue

Tussen- en Hoofdgerechten

“Vangst van de dag”
Wisselende vis naar het aanbod van de Texelse vloot

Zeebaars
Gebakken zeebaarsfilet, salsa van olijven, baby inktvis en beurre
blanc op basis van venkel

Zwarte Koolvis
In roomboter gebakken zwarte koolvisfilet uit de Noordzee,
pompoen crème en een saus van gerookte “Dupan” paling

Lam
Op lage temperatuur gegaarde procureur en gebakken rugfilet
van op Texel geweid lam met krachtige lamsjus

Hert
Rendang van gestoofde Veluwse hertensukade, gegrilde pompoen
en schuim van kokos, limoenblad en gember

Rund
Rosé gebakken runderentrecôte uit de IJssel vallei, tartaar van
aubergine en jus van gerookte knoflook

     Zeewier
Kelp noodles, edamame boontjes, paddenstoelen van Maarten Dijker
crumble van wasabi, algen, en geroosterde ui

Gort
Risotto van Alkmaarse gort met Texelse pompoen, wilde spinazie,
wortel, knolselderij, bataat aardappel en schapenkaas van “Wezenspyk”

Nagerechten

Kaas
Assortiment van Texelse en “overkantse” kazen van de kaastrolley
met appelstroop en honing uit “De Slufter”

Peer
Mousse van cava en peer, conferencepeer-citroen ijs op basis van
zuivel van zorgboerderij “de Novalishoeve” en gel van Morgentau
thee en sinaasappel

Chocolad
Brownie met Oreo koekjes, hazelnoot-chocoladeijs met als basis
zuivel van zorgboerderij “de Novalishoeve” coulis van bramen
en spongecake van chocolade

Ananas
Gekarameliseerde ananas, getoast suikerbrood, 5-spice krokantje
en sorbetijs van mandarijn en kardamon

Keuken geopend:
Ma-zo 18:00-21:00 uur

Reserverings
aanvraag

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.




Uw aanvraag is pas definitief indien u van ons een bevestiging ontvangt. Tot 24 uur van te voren is online aanvraag mogelijk. Aanvragen binnen 24 uur alleen telefonisch 0222-327222

Nu 10% korting op de kamerprijs bij uw verblijf in februari en maart 2019.
Alleen beschikbaar via onze website. Boek snel via onderstaande link en ontvang deze korting!

Greenside Hotel Texel